Verstappen: "Doe mij maar weer V10-motoren"

heywoodu

Als het aan Max Verstappen ligt gaat de Formule 1 terug naar de heerlijk oorverdovende V10-motoren van weleer. Dat zegt de jonge Nederlander tegenover Motorsport.com

Sinds 2014 rijdt men in de Formule 1 met hybride V6-motoren en daar is nog lang niet altijd iedereen gelukkig mee. Geluid maken ze nauwelijks en als je achterop een circuit staat hoor je de start verderop zelfs niet meer - iets wat in de Formule 2 nog wél het geval is. Wereldautosportbond FIA komt vrijdag met de in de F1 actieve motorfabrikanten, plus een aantal extra gasten, bij elkaar om te praten over de motoren die vanaf 2021 gebruikt gaan worden.

"Het zou natuurlijk geweldig zijn om weer gewoon V10-motoren te hebben, vanwege het mooie geluid", liet Verstappen optekenen. "Het geluid van de huidige motoren is voor mij in de auto wel fijn, maar voor de fans is het allemaal niet echt indrukwekkend vergeleken met de V10 of V12 waar eerder mee gereden werd", erkent hij. 

De huidige weg werd ingeslagen omdat de in de F1 gebruikte technologie meer en meer toepasbaar moet zijn op de gewone straatauto's. Op de weg lijkt men echter volledig richting elektrisch rijden te gaan en dat ziet Verstappen voor de F1 toch niet bepaald zitten. "Laten we daar nog meer een jaar of vijftien mee wachten, daarna mag je het allemaal elektrisch maken", grapte hij, hintend op de lengte van zijn eigen carrière. "Ik hoop dat we over vijftien jaar gewoon met een benzinemotor rijden die nog herrie maakt ook."