Erik van Muiswinkel in nieuw VARA-programma

Redactie

Ook cabaretier Erik van Muiswinkel heeft zijn medewerking verleend aan een pilot van het nieuwe satirische programma Klap op de Week van BNN-VARA. Dat hebben Paul Groot en Owen Schumacher, die ook in de nieuwe show te zien zijn, dinsdag gemeld in VARA-programma DWDD.

In Klap op de Week worden aan de hand van beelden en fragmenten worden de belangrijkste gebeurtenissen van de week doorgenomen. Die onderwerpen zijn elke keer aanleiding voor een spel met de kandidaten en daarna voor een gesprek in de studio, een cabareteske scène of een satirische instart. De VARA omschrijft Klap op de Week als "een vrolijke kruising tussen De Kwis, Ik Hou van Holland en Kopspijkers". Verder werkt het cabaretteam van het succesvolle radioprogramma Spijkers met Koppen mee.

Van Muiswinkel kwam recent in opspraak vanwege zijn plotselinge anti-Zwarte Piet houding na jarenlang in blackface hoofdPiet te zijn geweest. Hij maakte mensen die zijn mening niet deelden voor 'domme kankerlul' uit. Ook riep hij eerder deze week mensen op de lijsttrekker van de partij Forum voor Democratie - Thiery Baudet - aan te vallen waar dat maar kan.

De pilot is vorige week opgenomen. BNN-VARA moet nog een besluit nemen of het nieuwe zaterdagavondprogramma daadwerkelijk in productie wordt genomen. Klap op de Week wordt gemaakt door Human Factor, het bedrijf achter onder meer Zondag met Lubach en Koefnoen.

Erik van Muiswinkel in nieuw VARA-programma
Erik van Muiswinkel in nieuw VARA-programma (Foto: BuzzE)