Tiafoe: "Ik verloor bijna omdat ik tegen Federer zou spelen"

heywoodu

Tennisser Frances Tiafoe speelde donderdagavond in de eerste ronde van het masterstoernooi van Miami tegen Konstantin Kravchuk. De 19-jarige Amerikaan, 101e op de wereldranglijst, won de eerste set met 7-5 en stond met 4-1 voor in de tweede, maar daarna ging het - bijna - mis.

In de tweede set won hij nog maar één game en Kravchuk pakte de set met 5-7. Tiafoe herstelde zich op tijd en pakte met 6-1 in de derde set toch nog een overtuigende zege. De jonge Amerikaan speelt in de tweede ronde tegen Roger Federer en dat is volgens hem de oorzaak van zijn inzinking.

"Ineens begonnen mijn zenuwen enorm op te spelen en begon ik te denken: 'oh God, ik ga straks tegen Roger Federer spelen!' Dat die gedachten ineens opkwamen zorgde ervoor dat ik de concentratie volledig kwijtraakte", zegt de tiener eerlijk. "Die man heeft een miljoen Grand Slam-titels gewonnen ofzo, hij heeft alles meegemaakt. Ik kan echt niet onder woorden brengen hoe gaaf ik het vind dat ik tegen Federer ga spelen! Net zoals voor vele anderen is hij ook mijn grote idool, hij is een absolute legende!"

Tiafoe speelde nog nooit tegen een speler uit de top-10 en ondanks zijn grote respect voor Federer zal hij het de Zwitser niet makkelijk willen maken. "Ik wil hem heel graag laten zien wat ik kan en ga dan ook echt alles uit de kast halen om hem goed partij te bieden", klinkt het enthousiast van de Amerikaan, die zaterdagavond aan mag treden tegen Federer.