Nacer Bouhanni wint ingekorte etappe in Catalonië

H.Vviv

Nacer Bouhanni heeft de vierde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Fransman van Cofidis was in de sprint te snel voor Davide Cimolai en Daryl Impey. Tejay van Garderen behoudt de leiderstrui.

De vierde etappe werd vanwege sneeuwval bij de start ingekort met zestig kilometer. Snel na het startschot in Montferrer kozen vijf renners voor de aanval: Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo), José Goncalves (Katusha-Alpecin), Matteo Bono (UAE Abu Dhabi), Diego Rubio (Caja Rural-Seguros RGA) en Juan Felipe Osorio (Manzana Postobón). Het vijftal pakte iets meer dan drie minuten op het peloton, waar Lotto Soudal, FDJ en Cofidis het tempo aangaf.

Met nog iets meer dan dertig kilometer te rijden was er een grote valpartij, waarbij Ilnur Zakarin het grootste slachtoffer was. De Rus bleef ook lange tijd met pijn in de borststreek zitten, maar de renner van Katusha-Alpecin zou uiteindelijk in dezelfde tijd als de winnaar eindigen.

Met nog 22 kilometer werden de vluchters gegrepen door het peloton, net voor de laatste klim van de dag. Op de Tugo del Puig van tweede categorie gingen Dario Cataldo en Jakob Fuglsang in de aanval. Het duo kreeg geen ruimte van Orica-Scott. Net onder de top gingen Romain Bardet en Daniel Martin in de aanval, maar ook zij kregen geen ruimte van het peloton.

Net na de top koos Marc Soler de aanval. De renner van Movistar kreeg David Gaudu met zich mee, later zouden ook Alejandro Valverde en Chris Froome de aansluiting maken. Het viertal nam in de afdaling een kleine voorsprong, maar het peloton liet niet begaan en haalde de vier onder de boog van de vijf kilometer terug. In de laatste vijf kilometer nam FDJ de leiding voor Cimolai, maar in de sprint kwam de Italiaan te kort tegen Bouhanni.