Movistar klopt BMC in ploegentijdrit Catalonië

H.Vviv

Movistar heeft de ploegentijdrit gewonnen in de Ronde van Catalonië. De Spaanse ploeg was in en rond Banyoles de sterkste. BMC werd tweede op twee seconden van Movistar. Sky gaf 46 seconde toe op de winnaar. LottoNL-Jumbo kwam op een zevende plaats binnen en verloor 1.48 op de ploeg van Alejandro Valverde. Valverde neemt ook de leiderstrui over van Davide Cimolai.

Favorieten voor het eindklassement als Alberto Contador (met Trek - Segafredo 1.15), Adam Yates (met ORICA-Scott 1.24), Daniel Martin (met Quick-Step Floors 2.14), Romain Bardet ( met AG2R La Mondiale 2.15), Rafal Majka (met Bora - Hansgrohe 2.27) en Ilnur Zakarin (met Team Katusha - Alpecin) verloren al veel tijd op de ploeg van Valverde.

Op beelden was te zien hoe José Joaquin Rojas onderweg verschillende duwtjes uitdeelde. Na afloop tekende BMC protest aan tegen deze actie, waardoor de organisatie besloot om Rojas drie minuten tijdstraf te geven. Valverde is daardoor de nieuwe leider. Ook Andrey Amador en Nelson Oliveira kregen respectievelijk twee en één minuut tijdstraf van de wedstrijdjury.