Honkballers verliezen van IsraŽl op World Baseball Classic

heywoodu

De Nederlandse honkbalploeg heeft op de World Baseball Classic de eerste nederlaag geleden. In de derde en laatste wedstrijd in de eerste groepsfase was Israël te sterk voor de ploeg van bondscoach Hensley Meulens. Veel maakt het niet uit, want Nederland was al door naar de tweede groepsfase en een eerste of tweede plek in de eerste fase maakt geen verschil wat betreft de tegenstanders in fase twee.

In Seoul ging het daarom alleen om de eer en, toch niet onbelangrijk, een financiële premie voor het winnen van de groep. Startende pitcher Rob Cordemans, in 2006, 2009 en 2013 ook al van de partij op de WBC, kreeg een aantal klappen om de oren van de Amerikanen met Joodse roots, die uitkomen voor Israël. Cordemans werd gelijk van de heuvel gehaald, maar de 3-0 achterstand kon niet meer ingehaald worden. 

Namens Nederland deed eigenlijk alleen Jurickson Profar het met drie hits naar behoren en pas richting het einde van het duel kon er toch nog gescoord worden. Israël zegevierde uiteindelijk met 4-2. Nederland begint zondag aan de tweede groepsfase, die wordt gespeeld in de Tokyo Dome in Japan. Het thuisland heeft zich daar naast Nederland en Israël ook al voor geplaatst en zal vrijdag vergezeld worden door Australië of Cuba.