Bertens 'gratis' naar tweede ronde masterstoernooi Indian Wells

heywoodu

Goed nieuws voor fans van tennisster Kiki Bertens. De 25-jarige Nederlandse staat eindelijk weer eens in de tweede ronde van een toernooi op de WTA Tour. Een bijzonder grote uitdaging was dat overigens niet, want op het masterstoernooi van Indian Wells is Bertens als achttiende geplaatst en alle geplaatste speelsters krijgen een 'bye' in de eerste ronde.

Het gaat nog niet zo best met Bertens in 2017. Ze won in Hobart in januari twee partijen, maar ging er in Auckland, Sint Petersburg, Doha, Dubai en op de Australian Open telkens in de eerste ronde uit. In Indian Wells speelt ze in de tweede ronde tegen Belinda Bencic of Tsvetana Pironkova.

Vorig jaar ging de Nederlandse er op het masterstoernooi in de eerste ronde uit en dus heeft ze nauwelijks punten te verdedigen. Dat betekent dat het een ideaal moment zou zijn om de vorm te hervinden, want dat kan een mooie stijging op de wereldranglijst opleveren. Als ze die vorm hervindt speelt ze in de eventuele vierde ronde overigens waarschijnlijk tegen Serena Williams, die voor het eerst sinds de Australian Open weer in actie komt.