Fenomenale Wright verslaat Van Barneveld op UK Open

heywoodu

Peter Wright heeft op de UK Open Raymond van Barneveld uitgeschakeld. In de kwartfinales speelde de Schot zoals wel vaker dit jaar briljant, hoewel ook Van Barneveld fantastisch stond te gooien.

De wedstrijd ging volkomen gelijk op en kende een vreselijk hoog niveau. Dankzij een 156-finish die Wright op 6-4 bracht werd voor het eerst een significant verschil gemaakt in het duel, maar Van Barneveld knokte zich gelijk knap terug naar 6-6. Bij een 8-7 voorsprong slaagde Barney er echter niet in om Wright definitief op de knieeën te dwingen, ondanks meerdere darts op een dubbel. Snakebite profiteerde optimaal en won het duel, dat maar liefst twintig 180's zag, met 10-8.

De overige drie kwartfinales waren eveneens zeer spannende potjes. Kim Huybrechts miste een matchdart en zag Alan Norris in de beslissende leg profiteren: 10-9 voor de Engelsman. Ian White zal bijzonder slecht gaan slapen, want de Engelsman gooide in de laatste leg op 200 een 180, maar weigerde vervolgens met drie pijlen in de hand de dubbel 10 te raken. Gerwyn Price kende geen genade en strafte het met een weergaloze 160-finish keihard af: 10-9. Ook de vierde kwartfinale ging tot het gaatje: Daryl Gurney knikkerde Simon Whitlock met 10-9 uit het toernooi.

Later op zondag worden de halve finales gespeeld. Price speelt dan tegen Norris, Wright neemt het op tegen Gurney. De avond wordt afgesloten met de finale.