Verslag UFC 209: voedselvergiftiging stopt Overeem niet

Floris_Stempel

Alistair Overeem liet zaterdagnacht tijdens MMA-gala UFC 209 weer eens zien waar hij zo gevreesd voor is. In zijn gevecht tegen Mark Hunt vuurde de Nederlander de ene knie na de andere af tegen het lichaam van de Nieuw-Zeelander. In de derde ronde werd het Hunt teveel en na een harde knie tegen de kaak, ging Super Samoan knock-out.

Het leek Overeem makkelijk af te gaan in zijn gevecht in de T-Mobile Arena in Paradise, Nevada. Overeem lag de dag voor het gevecht nog met voedselvergiftiging in het ziekenhuis, maar besloot na een uitgebreide behandeling om tóch door te zetten. En met succes. De kleinere Hunt werd goed op afstand gehouden met trappen naar de benen en lichaam van Hunt. Hunt probeerde de afstand te overbruggen door met trappen op de benen Overeem te raken. Overeem, met een schat aan kickbokservaring, wist in de eerste ronde met de knie een trap van Hunt te stoppen, met een gapend gat in het scheenbeen van Hunt als gevolg. Uiteindelijk bleek dit scheenbeen gebroken te zijn, maar Hunt wist nog twee ronden door te vechten.


Gebroken scheenbeen voor Hunt (Foto: Getty)

In zowel de tweede als de derde ronde wist Hunt Overeem zelfs nog goed te raken met een elleboog die Overeem deed wankelen. De Nederlander staat niet bekend om zijn grote incasseringsvermogen zodra hij op zijn kaak geslagen wordt en ook deze ellebogen misten hun effect niet. Overeem wist zich goed te herstellen en na een dominante tweede ronde voor Overeem, werd Hunt in de derde ronde tegen het hek van de octagon aangedrukt en vakkundig met de knieën knock-out geslagen.

Met deze overwinning zet Overeem zich weer op de kaart bij de UFC en kan de als derde geplaatste zwaargewicht weer uitkijken naar een toekomstig titelgevecht. "We zijn nog niet klaar," aldus een blije Overeem in een interview vlak na zijn gevecht. "We staan weer waar we horen! Ik weet niet wat we nu gaan doen. Waarschijnlijk even een tijdje rust, maar niet te lang. Er staan een aantal nieuwe goede jongens te trappelen en dan is er natuurlijk de kampioen Stipe Miocic die tegen Junior Dos Santos gaat vechten. JDS heeft van mij verloren, dus misschien wil hij wel op herhaling tegen mij. Verder natuurlijk Ngannou, de sterke Fransman. Ik sta absoluut voor hem open."


Interview met Overeem (Bron: Youtube)

Vannata vs Teymur
Wat een topgevecht, niet voor niets Fight of the Night en Performance of the Night voor David Teymur! Twee technisch zeer goed ontwikkelde vechters die er een staande show van maakten. Lando Vannata met zijn heerlijke spinning-kicks en Teymur met een ietwat verdedigende, maar enorm effectieve stotenarsenaal. Elke ronde stond bol van technische hoogstandjes en de drie ronden van vijf minuten was eigenlijk veel tekort voor deze heren.

Uiteindelijk waren de juryleden het unaniem met elkaar eens dat Teymur alle drie de ronden had gewonnen, tot grote teleurstelling van Vannata die nu twee van zijn drie gevechten in de UFC verloren heeft. Teymur blijft na drie gevechten nog ongeslagen.

Woodley vs Thompson
Het hoofdprogramma, het titelgevecht in het weltergewicht tussen kampioen Tyron Woodley en Stephen Thompson, was een tactisch en misschien enigszins saai gevecht gedurende de volle vijf ronden van vijf minuten. Uiteindelijk wist Woodley de jury het meest te overtuigen (48-47, 47-47, 48-47) en mocht hij voor de derde keer in zeven maanden de kampioensgordel weer omdoen.

"Er waren geen verrassingen voor mij dit gevecht," zei de zelfverzekerde kampioen. "Ik verwachtte het gevecht voortijdig te beslissen, maar uiteindelijk heb ik dan toch de overwinning." Woodley wist Thompson voornamelijk in de laatste ronde in problemen te brengen, een ronde die waarschijnlijk genoeg was voor het kampioenschap.

Overige uitslagen UFC 209
Daniel Kelly verslaat Rashad Evans na jurybeslissing (29-28, 28-29, 29-28)
Cynthia Calvillo verslaat Amanda Bobby Cooper na opgave (rear-naked choke) in ronde 1, 3:19
Marcin Tybura verslaat Luis Henrique door TKO (stoten) in ronde 3, 3:46
Darren Elkins verslaat Mirsad Bektic door TKO (stoten) in ronde 3, 3:19
Iuri Alcantara verslaat Luke Sanders na opgave (kneebar) in ronde 2, 3:13
Mark Godbeer verslaat Daniel Spitz na jurybeslissing (30-27 x3)
Tyson Pedro verslaat Paul Craig door TKO (ellebogen) in ronde 1, 4:10
Albert Morales verslaat Andre Soukhamthath na jurybeslissing (29-28, 28-29, 29-28)