Herlings start als tweede na door regenval afgelaste kwalificatie

ChipsZak.

Jeffrey Herlings zal zondag vanaf de tweede plek starten bij de eerste MXGP-race. Door hevige regenval op de Indonesische Pangkal Pinang motocrossbaan is de kwalificatie afgelast en gelden de tijden van de vrije training.

Het grootste gedeelte van het zaterdagprogramma van de MX2- en MXGP-klassen voor het Indonesische WK Motorcross is ingekort wegens slechte baanomstandigheden. In de nacht van vrijdag op zaterdag viel er veel regen en de organisatie heeft alle tijd nodig om aan het circuit te werken, zodat zondag de wedstrijd kan doorgaan. Hierop is besloten de kwalificatie af te gelasten en de uitslag van de vrije training als startvolgorde voor de eerste race te gebruiken.

Ondanks zijn handblessure kende de 22-jarige Herlings een sterke vrije training. Veel rijders hebben slechts een paar rondes kunnen rijden en de Brabantse coureur is direct voluit gegaan. Hiermee wist hij zich van de tweede tijd te verzekeren, op een seconde van de Brit Shaun Simpson. Achter Herlings bevinden zich Romain Febvre en Antonio Cairoli. De Belgische Kevin Strijbos vult de top-vijf aan. Mede-Nederlander Glenn Coldenhoff is te vinden op de tiende plek en regerend wereldkampioen Tim Gajser mag als veertiende uit de startblokken vertrekken.

Voor de MXGP-rijders bestaat het programma zondag uit een warm-up van 15 minuten, gevolgd door twee manches over 30 minuten plus twee ronden. Overigens is de kans groot dat het op race day ook regent. Momenteel is het namelijk regenseizoen in Pangkal Pinang, dat ligt op het Indonesische eiland Banka.

Wederom is het hele spektakel live te volgen op NOS.nl. De eerste manche begint om 07.00 uur en de tweede vindt plaats om 10.00 uur.