Nog steeds remproblemen voor Haas

Peterselieman

Het Formule 1-team Haas heeft tijdens de eerste testweek in Barcelona bemoedigende dingen laten zien. Eén ding heeft het team gedurende de winter nog niet weten te tackelen en dat is remproblemen. Een euvel waardoor de auto's vorig jaar in het debuutjaar regelmatig uitvielen.

Teambaas Gunther Steiner is dan ook nog niet helemaal tevreden over de Brembo's. "De remmen zijn nog niet helemaal goed. Het grootste probleem is de inconsistentie. Soms hebben we een setje waar de coureurs erg tevreden over zijn en over het volgende zijn ze niet te spreken. We verliezen veel tijd omdat we ze moeten vervangen doordat de coureur er geen vertrouwen in heeft. In het volgende setje moet de coureur het vertrouwen weer krijgen. Daarom zijn we de problemen nog niet te boven. De remmen waren goed op dinsdag en donderdag, maar woensdag was het weer helemaal niks."

De problemen met de remmen zorgden ervoor dat Haas in Brazilië schijven van Carbone Industrie testte. Later dit jaar gaat het Amerikaanse team ze opnieuw testen, omdat eerst nieuwe schijven ontwikkeld moeten worden die geschikt zijn voor de huidige F1-bolides.