Afellay tot 2019 bij Stoke City

Redactie

Ibrahim Afellay heeft zijn aflopende contract bij Stoke City met twee jaar verlengd. De Nederlandse middenvelder zette zijn handtekening onder een verbintenis tot de zomer van 2019.

De 30-jarige middenvelder speelt sinds de zomer van 2015 voor Stoke City, dat hem destijds transfervrij overnam van FC Barcelona. Afellay was acht maanden uitgeschakeld met een knieblessure, maar sinds eind december is hij weer fit en sindsdien speelde hij negen Premier League-wedstrijden en één wedstrijd in de FA Cup.

"Ik ben erg blij", vertelde Afellay op de officiële clubwebsite. "Vanaf de eerste dag dat ik bij de club ben voel ik me hier thuis en ik kijk uit naar de toekomst om mooie dingen te doen met deze club. Ik hoop dat we ons kunnen blijven ontwikkelen en groeien."

"Stoke City is een fantastische club. De manier waarop de fans ons steunen is speciaal, ze staan altijd achter ons, met name in uitwedstrijden, en de mensen bij de club zijn als een familie."

Afellay heeft het blessureleed achter zich gelaten. "De blessure is nu verleden tijd. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik back in business ben."