Volkswagen Arteon geteased - Een stap boven Passat

Kevin (Snipperaar)

Nu BMW de 4-series Gran Coupe heeft, moet Volkswagen wel met een nieuw vlaggenschip komen. De Gran Coupe zit net een stap boven de vertrouwde Passat, maar er is geen tegenhanger ... tot binnenkort: de nieuwe Arteon.

Volkswagen Arteon - Schets (Foto: Volkswagen)
Volkswagen Arteon - Schets (Foto: Volkswagen)

Volkswagen is begonnen met het teasen van hun nieuwe vlaggenschip in aanloop naar de Geneva Motor Show en we kunnen al zien dat het een sterk staaltje design zal bevatten. Een mooie stap, want Volkswagen is in mijn bescheiden mening al te lang een beetje van hetzelfde.

Volkswagen Arteon - Voorkant (Foto: Volkswagen)
Volkswagen Arteon - Voorkant (Foto: Volkswagen)

De voorkant van de Arteon laat zien dat de led-koplampen zeer netjes in de grill verwerkt zijn, iets wat de wagen wat agressiever en toch stijlvoller maakt. De led-strips die we kennen van sommige modellen, vooral van de Golf GTI, komen wel weer terug –een stukje herkenning in een anders toch wel nieuwe stijl.

Volkswagen Arteon - Achterkant (Foto: Volkswagen)
Volkswagen Arteon - Achterkant (Foto: Volkswagen)

De achterkant laat bredere schouders zien, ook weer een element wat de auto wat sportiever eruit laat zien. En natuurlijk zijn de achterlichten ook compleet vernieuwd en zullen van leds voorzien zijn. De twee foto’s die Volkswagen vrij heeft gegeven maken in ieder geval een goede indruk op mij en ik kan niet wachten om meer van deze Arteon te zien!

Volgens Volkswagen is de Arteon een eerste indicatie voor een nieuwe look voor Volkswagen. Hij zal bijvoorbeeld geen frames rondom de ramen van de deuren hebben en de achterklep zal een ‘fastback’ klep zijn (met scharnieren die aan het dak zitten). Wanneer de achterste stoelen plat worden geklapt, zal er ongeveer 1.700 liter aan bagageruimte beschikbaar zijn. Daar kun je redelijk hevig mee inpakken, alleen wel de kinderen thuislaten natuurlijk.

Helaas zullen we nog even moeten wachten tot de Geneva Motor Show om deze auto in zijn geheel te zien, met alle specificaties. Maar gelukkig heeft Volkswagen nog wel een filmpje gedeeld op Twitter waarin deze nieuwe Arteon, in camouflage, in bewegende vorm te zien is.