Roglic verlengt contract bij LottoNL-Jumbo

heywoodu

Wielrenner Primoz Roglic rijdt ook volgend seizoen voor LottoNL-Jumbo. De formatie maakte bekend dat de 27-jarige Sloveen zijn contract opengebroken heeft en zeker tot het eind van volgend jaar voor de Nederlandse ploeg zal rijden.

"Wij hebben hem als onervaren talent binnengehaald en bij ons heeft hij zich ontwikkeld. Hij is dan ook een echte topsporter, iets wat hij in het schansspringen al geleerd heeft", zo doelt teammanager Richard Plugge op Roglic' verleden in de wintersport, waar hij als junior tot de wereldtop hoorde. 

Vorig jaar greep Roglic al een ritzege in de Giro d'Italia, waar hij de tijdrit in Chianti won. Afgelopen week was de Sloveen de beste in de Ronde van de Algarve. "In leeftijd is hij geen talent, maar in koersjaren nog wel. Hij heeft erg veel potentie en is een exponent van onze talentontwikkeling."

Roglic zelf heeft het naar zijn zin bij de Nederlandse ploeg. "Ik vind het leuk hier en we zijn tevreden over elkaar. Verschillende teams waren geïnteresseerd, maar de goede begeleiding is voor mij heel belangrijk op dit moment. Ik kan ook met iedereen hier goed opschieten en dat vind ik erg belangrijk", stelt hij. Roglic is nagenoeg zeker van een plek in de Tour de France, net als Robert Gesink, Lars Boom en Dylan Groenewegen.