Anthony Davis straalt in All Star Game

PippenScottie

In de jaarlijkse All Star Game, een wedstrijd tussen de beste spelers in NBA, straalde de ster van Anthony Davis het helderst. De forward van de New Orleans Pelicans maakte deel uit van het winnende team, verpletterde het record voor gescoorde punten in de wedstrijd, werd meest waardevolle speler én kreeg te horen dat de Pelicans eindelijk een andere superster wisten aan te trekken.

De All Star Game wordt gezien als het hoogtepunt in een weekend vol basketbalactiviteiten. Er is echter ook groeiende kritiek op de wedstrijd. Verdedigd wordt er al jaren niet meer en van rivaliteit tussen de spelers is geen sprake. Toch was er dit jaar wel de nodige spanning vooraf. Russell Westbrook en Kevin Durant zouden voor het eerst sinds afgelopen zomer weer samen in één team spelen. Hoe zouden de spelers, die elkaar sindsdien niet hebben gesproken, hiermee omgaan?

Halverwege het eerste kwart gaf Durant een lobpass naar Westbrook, die de bal eenvoudig raak kon dunken. Een voorzichtige low five volgde en de rest van de wedstrijd leken de spelers gewone ploeggenoten.

Het was Anthony Davis die in zijn eigen stadion voor het gros van de punten scoorde. De unibrow scoorde liefst 52 punten, waarmee hij het record voor punten in de All Star Game overnam van Wilt Chamberlain. Chamberlain kwam in 1962 tot 42 punten. Vergelijkingen gaan wel een beetje mank. Het gebrek aan verdedigen leidde tot een bizarre 192-182 overwinning voor het team van de Western Conference.

Highlights van de All Star Game. Bron: YouTube.

Donderdag wordt de gewone competitie weer hervat. Dat is ook de laatste dag waarop NBA teams spelers mogen ruilen. De komende dagen zijn daarom vooral voor management interessant. Ploegen die hopen om ver te komen in de play-offs proberen nog die ene missende speler los te weken van een concurrent. Ploegen die de hoop op de play-offs hebben opgegeven proberen spelers van wie het contract deze zomer afloopt te ruilen in de hoop er nog iets voor terug te krijgen.

De eerste grote trade van deze week vond gisteren al plaats. De New Orleans Pelicans nemen DeMarcus Cousins en Omri Casspie over van de Sacramento Kings. Cousins is met afstand de beste speler van de Kings, maar ook een moeilijke persoonlijkheid. De Kings hebben Cousins nooit een fatsoenlijke ploeggenoot kunnen geven en de play-offs werden nooit gehaald.

Voor Davis geldt ongeveer hetzelfde. Hij speelt zijn hele carrière bij de Pelicans, maar kreeg daar ook niet de versterkingen om van zijn ploeg een topteam te maken. Davis heeft ook het nodige blessureleed gehad in zijn carrière.

De New Orleans Pelicans hebben nu het sterkste frontcourt in de NBA. DeMarcus Cousins en Anthony Davis horen beiden tot de tien of vijftien beste spelers in de wereld. Waarschijnlijk kunnen zij de achtste plek in het westen nog halen en daarmee een plek in de play-offs veroveren. In de eerste ronde zou dit precies het team kunnen zijn dat het de Golden State Warriors moeilijk kan maken.

De Sacramento Kings krijgen Tyreke Evans, Langston Galloway en de jonge Buddy Hield van New Orleans. Ook mogen zij twee extra spelers kiezen in de komende draft. Blijkbaar heeft Sacramento besloten dat er met Cousins geen succes kan worden behaald en gaan zij volledig voor het bouwen aan een nieuw, jong team.