Neres: "Kan hier nog veel leren"

Redactie

David Neres werd vrijdag dan eindelijk gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Ajax. De 19-jarige aanvaller kan niet wachten om op het veld te staan.

Ajax telde liefst twaalf miljoen euro voor de Braziliaans jeugdinternational neer, die wegens interlandverplichtingen vrijdag pas aankwam in Nederland. Komend weekeinde zit hij nog niet bij de selectie voor het duel met Vitesse, want de Amsterdammers geven hem de tijd om zich aan te passen.

Tijdens zijn perspresentatie in de Amsterdam ArenA liet Neres weten zich al bepaalde doelen te hebben gesteld. "Ik wil met Ajax kampioen worden om vervolgens in de Champions League te kunnen spelen", klonk het vol bravoure.

Na de Colombianen Mateo Cassierra en Davinson Sánchez is Neres de derde Zuid-Amerikaan die in het afgelopen jaar naar Amsteram is gekomen. De scouting is dan ook erg actief in dat werelddeel.

"Er was vorig jaar al contact met Ajax", verklaart de vleugelaanvaller. "Dit is een grote club waar ik nog veel kan leren." Neres is overigens per direct speelgerechtigd, maar dit weekeinde zit hij dus nog niet bij de selectie. Mogelijk debuteert de Braziliaan komende donderdag namens Ajax, in de return tegen Legia Warschau.