Kuzu: Azarkan aangesproken op 'trollen'

Danny

DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu heeft zijn tweede man, Farid Azarkan, aangesproken op de inzet van nepaccounts op sociale media om tegenstanders aan te vallen. Voor deze accounts werden profielfoto's van willekeurige internetgebruikers misbruikt om zo iets dat neigt naar identiteitsfraude te plegen.

Kuzu liet donderdag in het televisieprogramma Jinek in het midden of Azarkan al langer vertrouwd was met de omstreden praktijken, wat zoveel aangeeft als 'ja'.

NRC Handelsblad drukte zaterdag een whatsappgesprek af waarin Azarkan de voorzitter van de jongerenafdeling van DENK zijn zegen geeft voor het gebruik van een zogeheten trol. Dinsdag zei Kuzu al dat hij de jongeren had teruggefloten en "het niet meer zal gebeuren".

Kuzu heeft ingegrepen zodra hij lucht kreeg van de praktijken, zei hij. "Ik heb gezegd: dit is niet hoe wij werken. Wij strijden met open vizier. Azarkan vindt het ook geen normale wijze."

Daags vóór de onthullingen deed de partij al even aan desinformeren en preventief downplayen middels onderstaande video, waarin dus eigenlijk - geheel in DENK-stijl - werd gelogen tot men een ons woog.

 

Kuzu: Azarkan aangesproken op 'trollen'
Kuzu: Azarkan aangesproken op 'trollen' (Foto: ANP)