Haase onderuit in tweede ronde Rotterdam

heywoodu

Het leek zo'n mooi verhaal te gaan worden: tennisser Robin Haase won op het ATP-toernooi van Rotterdam zijn eersterondepartij en dus stond de Hagenaar zowaar in de tweede ronde en leek een topresultaat in de maak. Daar dacht de Belg David Goffin echter anders over. Donderdag versloeg hij Haase in de tweede ronde, maar de Nederlander kan toch met opgeheven hoofd Ahoy verlaten: zo ver kwam hij al sinds 2008 niet in Rotterdam. 

Haase brak zijn opponent al vroeg, maar leverde snel daarna zijn eigen servicegame weer in. De twee leken af te stevenen op een tiebreak, maar op 6-5 brak Haase de Belg plotseling, waardoor hij de eerste set naar zich toe trok. In set twee kwam Goffin beter in zijn spel, terwijl Haase vooral minder ging retourneren. Al op 1-1 werd hij gebroken, waarna beide spelers geen breakkans meer kregen en Goffin de stand dus gelijk kon trekken.

In het derde bedrijf kreeg Haase een kans om zijn tegenstander te breken, terwijl Goffin vier keer een dergelijke kans liet liggen. Op 4-4 lukte het hem dan toch en dat leek Haase mentaal een dreun te geven. Op de service van de Belgische nummer elf van de wereld deponeerde hij de bal twee keer achter elkaar netjes in het net, waarna een mooi dropshot van Goffin de wedstrijd op slot gooide: 7-5, 4-6, 4-6.

Tomas Berdych plaatste zich eerder op de dag voor de kwartfinales door de Fransman Richard Gasquet met 7-6 (4), 6-1 te verslaan. Marin Cilic was in een Kroatisch onderonsje met Borna Coric de beste en ook hij voegde zich bij de laatste acht: 6-1, 2-6, 6-4. 

Robin Haase's sprookje eindigt ook in Rotterdam vroegtijdig (ProShots/Action Images)
Robin Haase's sprookje eindigt ook in Rotterdam vroegtijdig (ProShots/Action Images)