LB: Alberto Stegeman bang voor traphekjes

qltel

Lekker Belangrijk; Nieuws dat je niet wilt missen!

Alberto Stegeman (45) is nooit bang, behalve voor één ding; Een open traphekje. "Ik heb nu twee kinderen en dan schrik je wel eens op: oh jee, heb ik het traphekje wel dichtgedaan? Dat is pas écht angst!", zegt Alberto in een interview met het AD. "Veel erger dan voor een man van 2 meter 20 met zes gouden tanden."

Door de komst van Lara (2,5) en Joas (6 maanden) is er veel veranderd voor Alberto. "Ik was 43 toen ik voor het eerst vader werd. Dan ben je als mens al voor een groot deel gevormd. Maar het geeft het leven wel veel extra vreugde."

Camping
Stegeman is 'zelf weer een beetje kind'. "Ik blèr ineens allemaal kinderliedjes mee. Ik bedacht me laatst hoe leuk het zou zijn om met de kinderen naar een camping te gaan. Ik kwam er hooguit voor Red mijn vakantie en dan wist ik niet hoe gauw ik er weer weg moest. Ik keek er altijd met afgrijzen naar en volgend jaar sta ik daar waarschijnlijk gewoon vrijwillig met een tentje."

Ook op werkgebied is er veel veranderd nu Alberto vader is. "Ik koos voor mijn gezin", zegt Stegeman, die na de geboorte van Lara besloot minder hooi op zijn vork te nemen. "Het werd te veel, ik was ook de hele zomer weg. Het moest een keer ontploffen en dat moment wilde ik voor zijn."

Van plan te stoppen met werken is Alberto niet. "Ik ben helemaal niet bezig met misschien eens stoppen, nooit eigenlijk."

Alberto vreest traphekje meer dan crimineel
Alberto vreest traphekje meer dan crimineel (Foto: BuzzE)