Koolhof en Middelkoop slaan Zverev-broers naar huis in Rotterdam

heywoodu

Tennissers Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop hebben zich op het ATP-toernooi in Rotterdam geplaatst voor de kwartfinales. In de eerste ronde won het Nederlandse duo, aanwezig met een wildcard, knap van de broers Alexander en Mischa Zverev.

De Duitse broers waren afgelopen week nog de besten op het toernooi van Montpellier, maar tegen Koolhof en Middelkoop kwamen ze er nooit echt aan te pas. Na precies een uur spelen en vooral in de tweede set veel breaks kon het Nederlandse duo winnend van de baan stappen: 6-3, 6-4. 

Robin Haase kan zich volledig op het enkelspel richten, want in het dubbelspel ligt hij eruit. Samen met Glenn Smits - die ruim buiten de top-1000 van de weredranglijst staat - verloor hij van de Tsjech Tomas Berdych en de Indiase dubbelspecialist Rohan Bopanna: 6-2, 6-2. Tallon Griekspoor en Niels Lootsma boden aanvankelijk goed partij tegen regerend Roland Garros-kampioenen Feliciano en Marc Lopez, maar een verrassing zat er niet in. Olympisch kampioen Marc Lopez en zijn partner wonnen met 7-5, 6-2.