Patricia Paay doet aangifte over seksfilmpje

Redactie

Patricia Paay heeft vrijdagmiddag aangifte gedaan vanwege het verspreiden van een seksfilmpje waarin zij te zien is. Dat heeft een woordvoerder van de politie Noord-Holland bevestigd. Verdere informatie wilde hij niet geven.

Paay stapte naar de politie nadat er donderdag een video was uitgelekt, waarin te zien is hoe zij met een man plasseks heeft. Volgens haar advocaat Johan Langelaar heeft zij aangifte gedaan van zowel het dreigen met het verspreiden van de video als het daadwerkelijk naar buiten brengen. "Patricia was niet op de hoogte van het feit dat er een filmpje van haar was gemaakt", zei Langelaar.

GeenStijl plaatste de link van het filmpje, maar verwijderde die even later ook weer op aandringen van de advocaat. De video is echter veelvuldig gedeeld op social media.

Vrijdag kwam er ook een verklaring naar buiten van een ex van Paay, die in het filmpje te zien zou zijn. Advocaat Bernard Tomlow laat namens deze ex weten dat hij "gechoqueerd" is en "uitdrukkelijk iedere bemoeienis, direct of indirect, met deze onrechtmatige openbaarmaking en verspreiding" ontkent. Over zijn identiteit doet hij geen mededelingen.

De 'plasser' in het filmpje zegt gechoqueerd te zijn en stelt dat de video zonder zijn toestemming is verspreid. Hij heeft er een melding van gemaakt bij de politie. Mogelijk volgt later nog aangifte. Paays raadsman zei in een reactie er niet vanuit te gaan dat deze persoon voor verspreiding heeft gezorgd.

Patricia is sinds kort getrouwd met Robbert Hinfelaar. Daarvoor had zij korte relaties met onder meer Nicky van Dam en Maurice Dix. Tussen 1988 en 2009 was Patricia getrouwd met Adam Curry.

Patricia Paay doet aangifte over seksfilmpje
Patricia Paay doet aangifte over seksfilmpje (Foto: BuzzE)