Project Cars 2 racet eind 2017 de winkel in

Pheno

Slightly Mad Studios en Bandai Namco slaan de handen weer ineen om een nieuwe Project CARS in de winkel te krijgen. Project CARS 2 is aangekondigd voor een release zo aan het einde van 2017 op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Project CARS 2 biedt een aantal nieuwe en verbeterde features ten opzichte van het eerste deel:

  • Het grootste aantal circuits ooit op console, een uitgebreide selectie van meer dan 170 gelicenseerde wagens van de meest iconische merken en ondersteuning voor VR en 12K;
  • Met een volledig vernieuwde Online Championships gamemode waardoor racers zelf competities kunnen opstarten en deelnemen aan reeds bestaande liga’s, ingebouwde Esports-functionaliteit (inclusief Competitive Racing License accreditatie), Director-/Broadcaster-integratie en streaming, en een aantal oude en nieuwe motorsportklassen zoals Rallycross, IndyCar en veel meer;
  • Met elke tarmac, modder, gravel en met-vuil-bedekte oppervlakken gebruikmakend van LiveTrack 3.0, inclusief dynamische tijd van de dag, integratie van alle seizoenen, veranderende weerscondities en een zichtbare evolutie doorheen elk raceweekend. Neem het op tegen moeder natuur dankzij de introductie van sneeuw en ga de uitdaging aan op de met-ijs-bedekte wegen waaronder de officiële Mercedes-Benz Driving Events Winter Training Ice Track in Zweden. Deze track in de game is een natuurgetrouwe kopie van een exclusieve baan die Mercedes-Benz heeft aangelegd in de buurt van Sorsele in het noorden van Zweden. De track ligt op een bevroren meer en test de coureurs rijvaardigheden op sneeuw en ijs - zowel in de game als in het echt.

"We zijn verheugd terug met Slightly Mad Studios te kunnen samenwerken aan een belangrijk project. Project CARS' succes toont aan dat er altijd ruimte zal zijn voor games die passie en expertise combineren. Deze tweede episode wordt een kans om volledig nieuwe sensaties aan de volledige fanbase en meer voor te schotelen", aldus Hervé Hoerdt, Vice President of Marketing & Digital bij BANDAI NAMCO Entertainment Europe.

"We zijn opgewonden door de significante vooruitgangen die we hebben geboekt op vlak van physics en de mechaniek van elke auto uit ons wagenperk van meer dan 170 modellen. Dat en een verbetering in het klimaat- en weersysteem op alle (meer dan 60) circuits en nieuwe gesimuleerde oppervlakken – aarde, ijs, sneeuw en modder – maken van Project CARS 2 de meest authentieke en diepgaande racing simulator die we ooit hebben gemaakt", aldus Stephen Viljoen, Game Director van Project CARS 2.