Ajax langs Juventus naar achtste finales Youth League

Redactie

Ajax O19 plaatste zich dinsdagavond voor de achtste finale in de Youth League. In de eerste ronde van de 'Champions League voor jongerenteams' werd Juventus O19 met 2-0 verslagen.

Vanaf het begin nam de ploeg van Aron Winter de wedstrijd in eigen handen. Tot veel kansen leidde dat niet, tot balbezit wel. Carel Eiting maakt veelal zijn minuten in Jong Ajax, maar stond in de basis. De 18-jarige 'nummer 6', die nu al overkomt als een vedette, was belangrijk in de opbouw en de passing. Zo had de aanvoerder vaak het inzicht om de bal vanuit een drukke situatie te verleggen naar de andere kant van het veld.

Diezelfde Eiting schoot vlak voor rust de openingstreffer binnen. Met zijn verkeerde been poeierde hij de bal langs Juve-goalie Audero, die net niet ver genoeg richting de kruising wist te duiken. Al snel na rust werd de score verdubbeld. Ajax-spits Kaj Sierhuis schoof een voorzet van Anderson Lopez binnen en besliste daarmee de wedstrijd. De druk was van de ketel en veel kansen creëerden de Italianen niet meer.

Hoewel Ajax grote delen van de wedstrijd domineerde, was het ook een beetje de wedstrijd van Juventus-spits Moise Kean. Het 16-jarige supertalent uit Vercelli maakte de defensie van Ajax bij vlagen helemaal gek. Centrale verdedigers Darren Sidoel en Boy Kemper wisten het hem op bepaalde momenten vrij pittig te maken, maar de spits die zelfs al Champions League-minuten maakte, glipte er vaak op excentrieke wijze langs. Kean maakte zijn status als toptalent waar met een aantal prachtige acties.

Daishawn Redan mocht de hele tweede helft meedoen en maakte daarmee zijn debuut in de Youth League. Redan is vorige week 16 jaar oud geworden, wat betekent dat hij snel zijn eerste profcontract zal gaan tekenen. Het is afwachten of Ajax de talentvolle aanvaller weet te behouden, want er zijn kapers op de kust. Manchester United liet vorig jaar al weten dat ze interesse in hem hadden.