Manchester United vergroot zorgen Leicester City

Redactie

Manchester United heeft dit keer geen punten gemorst in de strijd om Champions League-voetbal. Bij regerend kampioen Leicester City werd met 0-3 gewonnen.

Waar Leicester City vorig seizoen nog de lakens uitdeelde in de Premier League, zit het de ploeg van manager Claudio Ranieri deze jaargang totaal niet mee, getuige een zestiende plaats. Bij Manchester United, waar Daley Blind op de bank begon, kan men de verwachtingen voorlopig nog niet bepaald waarmaken met een zesde plaats.

In het King Power Stadium was United wel de betere ploeg. José Mourinho liet zijn elftal in een 4-4-2-formatie spelen, waarin Zlatan Ibrahimovic en Marcus Rashford het spitsenduo vormden. De openingstreffer kwam echter op naam van een middenvelder: Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër was drie minuten voor rust de Leicester-defensie te snel af en schoot hij vervolgens via de knie van doelman Kasper Schmeichel raak. Nog voor rust verdubbelde Ibrahimovic de score, door een lage voorzet van Antonio Valencia gecontroleerd binnen te schieten.

Na de rust, waarin Blind als invaller voor Marcos Rojo in de ploeg was gekomen, besliste United het duel direct. Juan Mata rondde na een één-twee met Mkhitaryan prima af. De Spanjaard had echter niet meer op het veld mogen staan, want voor rust beging hij een belachelijk harde overtreding op Leicester-spits Jamie Vardy.

The Red Devils kregen nog wel wat mogelijkheden, maar uiteindelijk vielen er geen goals maar. Zo profiteert United goed van het puntenverlies van concurrenten Arsenal en Liverpool.
Paul Pogba (Man United) en Leicester City's Riyad Mahrez na de wedstrijd. (PRO SHOTS/Action Images)
Paul Pogba (Man United) en Leicester City's Riyad Mahrez na de wedstrijd. (PRO SHOTS/Action Images)