Worstelaars VS naar Iran na uitspraak rechter tegen inreisverbod Trump

heywoodu

Goed nieuws voor liefhebbers van het worstelen, zoals zeer veel Iraniërs: het Amerikaanse team is toch welkom in Iran om daar op 16 en 17 februari mee te doen aan de World Cup vrijestijlworstelen in Kermanshah. 

In de afgelopen dagen deden berichten de rondte dat de worstelaars niet welkom zouden zijn in Iran, nadat de Amerikaanse president Donald Trump een inreisverbod ondertekende voor zeven landen, waaronder Iran. Een federale rechter veegde dat verbod dit weekeinde echter van tafel en daarmee is ook de weg voor de worstelaars weer open.

"Naar aanleiding van de beslissing van de rechter over de 'moslimban' zullen de verzoeken van de Iraanse worstelbond, de wereldworstelbond FILA en de Amerikaanse worstelaars omtrent visa geaccepteerd worden", schreef de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif op Twitter.

Met mannen als meervoudig wereldkampioen Jordan Burroughs en regerend wereld- en olympisch kampioen Kyle Snyder hoort Amerika bij de favorieten op de prestigieuze World Cup. Iran won het toernooi de afgelopen vijf keer en is na Teheran 2013 weer gastheer. De vorige drie toernooien werden in Los Angeles gehouden.