Servië, Australië en Frankrijk in kwartfinales Davis Cup

heywoodu

De eerste drie kwartfinalisten van de Davis Cup van dit jaar zijn bekend. Servië, Australië en Frankrijk hadden aan drie van de maximaal vijf wedstrijden genoeg om zich van hun tegenstanders in de eerste ronde van de wereldgroep te ontdoen.

In het Australische Kooyong had het thuisland geen enkele moeite om zich te ontdoen van Tsjechië, dat het zonder wereldtopper Tomas Berdych moest doen. Jiri Vesely ging vrijdag al met 3-0 onderuit tegen Jordan Thompson, terwijl Nick Kyrgios Jan Satral simpel aan de kant schoof. De twee Tsjechen namen het zaterdag op tegen Sam Groth en John Peers en ook dat was na drie simpele sets klaar, waardoor de zege voor Australië binnen is.

Japan speelde in Tokyo zonder Kei Nishikori en dat betekende dat ze op voorhand al nauwelijks kans hadden tegen Frankrijk. Richard Gasquet en Gilles Simon wonnen vrijdag de twee enkelspelwedstrijden met 3-0 van Taro Daniel en Yoshihito Nishioka en zaterdag werd het afgemaakt. Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut wonnen eveneens met 3-0 van Yuichi Sugita en Yasutaka Uchiyama. 

In het Servische Nis speelde het thuisland wel met hun sterkste speler. Novak Djokovic versloeg de pas 20-jarige Rus Daniil Medvedev vrijdag, nadat de Rus geblesseerd raakte. Viktor Troicki zette Karen Khachanov opzij en zaterdag rekende hij samen met Nenad Zimonjic af met Konstantin Kravchuk en Andrey Kuznetsov, waardoor ook Servië op een onoverbrugbare voorsprong staat.