Degenkolb sprint naar zege in Dubai

heywoodu

De derde etappe van de Dubai Tour is donderdag gewonnen door John Degenkolb. De Duitser won de massasprint na een rit over 200 kilometer van Dubai naar Al Aqah. 

De renners kregen wederom een vlakke rit voor de kiezen, waarbij ze een mooie tocht door de woestijn maakten. Onderweg ontstond de nodige chaos in het peloton, met name doordat de wind de boel uit elkaar sloeg en er diverse waaiers ontstonden. Uiteindelijk kwam iedereen gewoon weer netjes bij elkaar en met drie kilometer voor de boeg werden de laatste leden van de kopgroep bijgehaald.

De aankomst kende een lichte stijging en dus waren de ogen al gericht op Degenkolb, gespecialiseerd in moeilijke sprints. Reinardt Janse van Rensburg van Dimension-Data kwam vroeg op kop en voor de Zuid-Afrikaan bleek dat te vroeg. Trek-renner Degenkolb stoof er in de laatste meters voorbij en pakte de zege, voor Janse van Rensburg en de Italiaan Sonny Colbrelli. Marcel Kittel, winnaar van de eerste twee sprints, kwam er geen moment aan te pas. Dylan Groenewegen kwam tot de achtste plaats.