SimBin is terug en komt met GTR 3

Rowin (Racerblade)

Enkele maanden terug kwam al het nieuws dat de SimBin-naam terug van weggeweest is, en nu weten we waar de nieuwe studio mee bezig is: het vervolg op de racesimulator uit 2006: GTR 2.

SimBin was verantwoordelijk voor populaire racesimulators, naast de GTR-serie kwam ook de RACE-serie uit het Zweedse SimBin. Later werd de studio opgesplitst in Sector3 en Blimey! Games. Sector3 is nu vooral bezig met Race Room Experience, Blimey! heet nu Slightly Mad Studios en is vooral bekend van Project Cars, waarvan we onlangs ook het vervolg kort hebben kunnen zien. Het nieuwe SimBin zal nu fungeren als een zusterstudio van Sector3 Studios.

De nieuwe studio zal werken vanuit het Verenigd Koninkrijk en komt onder leiding van Allan Speed, ex-medewerker van Bizarre Creations. Speed heeft daardoor onder andere gewerkt aan de Project Gotham Racing-serie. Over de nieuwe game zegt Speed dat het zowel hardcore als casual gamers moet kunnen bekoren. "Een voorbeeld van een game-serie die dat goed doet is de F1-serie van Codemasters", volgens Speed.

GTR 3 zal verschillende dynamische weersomstandigheden en nachtracen bevatten. Een fatsoenlijk schademodel zal uiteraard ook niet ontbreken. Om dat op beeld te brengen zal er gebruik gemaakt worden van Unreal Engine 4. Omdat er al banden zijn tussen SimBin UK en Sector3 Studios, zal GTR 3 enkele elementen lenen van Race Room Experience, zoals bijvoorbeeld motorgeluiden.

Wellicht het meest opvallende aan de terugkeer van de GTR-serie is dat de games altijd gebaseerd waren en officiële licenties hadden van het FIA GT World Championship. Klein detail: dat kampioenschap werd opgeheven in 2009. Wat voor auto's we kunnen verwachten in GTR 3 is voorlopig dus nog even gissen, hoewel SimBin ons verzekert dat er meerdere onderhandelingen over licenties al bezig zijn.

GTR 3 staat gepland voor ergens in 2018 en komt uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.