Burkina Faso en Traoré missen finale Afrika Cup na strafschoppen

Redactie

Burkina Faso en Bertrand Traoré liggen uit de Afrika Cup. De Ajacied miste de beslissende strafschop in de halve finale tegen Egypte.

In de eerste minuten waren het De Hengsten die de Noord-Afrikanen ver terug drongen. Egypte loerde op de counteraanval, met sterspeler Mohamed Salah als beoogd eindstation.

Burkina Faso werd voornamelijk gevaarlijk via Aristide Bancé. Zo probeerde hij het in de zestiende minuut van afstand, terwijl hij het tien minuten daarna probeerde met een omhaal.

Traoré leek niet in het spel voor te komen, en dat had ook alles te maken met de manier van spelen van Egypte. De Farao’s gaven weinig ruimte weg, waardoor het in de eerste helft een gezapig schouwspel bleef.

Roma-ster Salah bezorgde zijn land in de 65e minuut de voorsprong door op aangeven van Kahraba raak te schieten. Acht minuten later antwoordde Burkina Faso, door via Bancé de gelijkmaker aan te tekenen.

Omdat er in de reguliere speeltijd niet meer werd gescoord, werd er verlengd in Stade d'Angondjé in het Gabonese Libreville. Burkina Faso was sterker in de verlengingen, maar vergat de trekker over te halen.

Omdat uitgerekend Traoré de laatste strafschop miste voor zijn land, verloor Burkina Faso na penalty's van Egypte.