FOK! Wat een weer: droog en wellicht zon

qltel

Lichtmis (da's vandaag) donker maakt de boer tot jonker.

Gisteravond/nacht trok er een regengebied langzaam van zuidwest naar noordoost over het land. Deze regen krijgen we vandaag gelukkig niet. Het wordt een heel aardige dag met temperaturen van 9 graden in het zuidwesten tot wel 13 graden in het noordoosten. Hierbij kunnen we regelmatig de zon te zien krijgen. Helaas lopen we in de avond weer kans op regen.

Ook morgen zou het een warme (voor de tijd van het jaar) dag kunnen worden. Het kwik loopt dan nog op tot 10 à 11 graden. De dagen daarna loopt de temperatuur weer wat terug en als de weerkaarten me niet bedriegen lopen we dit weekend een goede kans op regen.

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 08:16
Zon onder: 17:30
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1709 De Brit Alexander Selkirk wordt gered na een schipbreuk en een jarenlang verblijf op een onbewoond eiland. Zijn verhaal is de inspiratie voor het boek Robinson Crusoe van Daniel Defoe.
1943 Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
1947 Edwin Land geeft de eerste demonstratie van de polaroidcamera.
1982 De show 'Late Night with David Letterman' komt voor het eerst op de Amerikaanse televisie.
2002 Huwelijk van de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta.
2003 De dertienjarige Sedar Soares wordt doodgeschoten als hij sneeuwballen gooit op een parkeerdek in Rotterdam.

Een Spaanse Galgo in Den Helder (Foto: DJ Koelkast)
Een Spaanse Galgo in Den Helder (Foto: DJ Koelkast)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!