Kittel wint opnieuw in Dubai, Groenewegen weer tweede

heywoodu

De Duitse wielrenner Marcel Kittel heeft woensdag ook de tweede etappe van de Dubai Tour op zijn naam geschreven. De renner van Quick-Step Floors was dinsdag al de beste in de eerste etappe en ook dit keer won hij in de massasprint.

Dertien kilometer voor het einde van de 188 kilometer lange rit van Dubai naar Ras al-Khaimah werd een kopgroep teruggepakt, waarna de voorbereidingen op de sprint konden beginnen. Op de brede wegen werd flink geknokt om de sprinttreintjes in positie te krijgen, waarbij LottoNL-Jumbo prominent voorin mee aan het rijden was om Dylan Groenewegen goed af te zetten.

Kort voor de laatste kilometer raakte de trein van LottoNL ingesloten, maar een paar seconden later reden ze weer naar de kop van het peloton. Groenewegen leek er uiteindelijk niet veel aan te hebben, maar kon zich wel in het wiel van John Degenkolb van Trek-Segafredo positioneren. De Nederlands kampioen ging de sprint vrij vroeg aan en dat bleek dan ook iets te vroeg te zijn. Kittel kwam er in extremis nog overheen en pakte de zege, wederom voor Groenewegen. 

De helft van de top-10 was overigens een exacte kopie van een dag eerder: Kittel won, Groenewegen werd weer tweede, Degenkolb werd weer vierde, Sascha Modolo eindigde weer als vijfde en Adam Blythe kwam weer als tiende over de streep.