Ajax rondt komst Neres af

Redactie

Ajax heeft zich versterkt met de Braziliaan David Neres Campos. De 19-jarige rechtsbuiten komt over van São Paulo. De Amsterdammers laten via de officiële clubsite weten dat er een akkoord is bereikt met zowel David Neres als diens werkgever over een transfer van de 19-jarige Braziliaan. Hij zal een contract tekenen van 4,5 seizoenen.

Wie is Ajax-aanwinst David Neres?

"Ajax betaalt een transfersom van 12 miljoen euro, die op basis van variabelen kan oplopen tot maximaal 15 miljoen euro", zo laat Ajax weten op het digitale thuis.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars geeft een eerste reactie op de transfer. "Neres is een speler die we al een tijdje willen hebben. Hij is één van de grootste talenten van Zuid-Amerika, het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. Hij is een rechtsbuiten die ook op de linkerflank kan spelen, dat is wat we nodig hebben."

Overmars, vroeger zelf vleugelspeler in Amsterdam, heeft hoge verwachtingen. "Hij is nog maar 19 jaar en hij zal hier moeten wennen, maar ik ga ervan uit dat we dit seizoen al plezier aan hem gaan beleven. "Het is bekend dat we niet ruim in de buitenspelers zitten en we hebben nog veel belangrijke wedstrijden voor de boeg. Daarom ben ik blij dat hij binnenkort al hier in Amsterdam is en niet pas in de zomer."