'Kombinierer' Frenzel toch weer de beste in Seefeld Triple

heywoodu

De Duitser Eric Frenzel heeft voor de vierde keer op rij de Nordic Combined Triple in het Oostenrijkse Seefeld gewonnen. De derde en laatste dag van het hoogtepunt van de noordse combinatie was zoals gebruikelijk de zwaarste: twee keer schansspringen in plaats van één en vijftien kilometer langlaufen in plaats van tien.

De Duitser Johannes Rydzek ging na het schansspringen aan de leiding en dus mocht hij als eerste aan het langlaufen beginnen. Frenzel volgde op zo'n twintig seconden, samen met de Oostenrijkers Mario Seidl en Bernhard Gruber. Zoals viel te verwachten konden de twee het tempo van Frenzel niet bijbenen en richting de helft van de wedstrijd sloot hij aan bij zijn landgenoot en rivaal. 

Vrijdag en zaterdag won Rydzek de wedstrijden na een furieuze sprint met Frenzel, maar die zat daar zondag niet op te wachten. Met nog zeker drie kilometer te gaan ging hij er vandoor en zag hij dat Rydzek niet kon volgen. De ontketende Frenzel bleef maar stampen en al snel was duidelijk dat Rydzek gezien was. Een halve minuut voor zijn landgenoot kwam de viervoudig World Cup-kampioen als eerste over de finish, waardoor hij wederom de Triple won. De ervaren Gruber eindigde ver achter Rydzek als derde door Seidl van zich af te schudden.