Skiester Veith na twee jaar terug op podium, Stuhec wint

heywoodu

Skiester Anna Veith - wellicht nog wat beter bekend onder meisjesnaam Fenninger - heeft voor het eerst in bijna twee jaar weer een podiumplek gepakt in de World Cup. De kampioene van 2014/15 kende na haar successeizoen een lange afwezigheid door blessures en maakte eind december haar comeback.

In het Italiaanse Cortina d'Ampezzo werd zondag de super-G geskied. De Sloveense Ilka Stuhec ging als eerste naar beneden en dat deed ze gelijk al beter dan wie dan ook gedurende de wedstrijd. Met 0,70 seconden achterstand leek Veith, die als vierde van start ging, het podium nog even uit haar hoofd te moeten zetten, maar de één na de ander kwam niet aan haar tijd. 

Uiteindelijk lukte het alleen Sofia Goggia nog om zich tussen Stuhec en Veith te scharen. Met 0,31 seconden achterstand pakte de Italiaanse al haar achtste podiumplek van het seizoen van haar doorbraak, maar een zege blijft nog even uit.

Mikaela Shiffrin sloeg een grote slag in de strijd om de algemene World Cup. De Amerikaanse slalomspecialiste, op de super-G nooit verder gekomen dan plek vijftien, zette na een prachtige afdaling de vierde tijd neer. Concurrente Lara Gut zou op de super-G en afdaling punten moeten pakken, maar deed dat zondag niet. De Zwitserse was bloedsnel onderweg, maar knalde met haar hand hard tegen een poortje en vloog spectaculair door de lucht. 

Voor Gut was het een dag om snel te vergeten, hoewel het met haar snelheid goed zat (Bron: YouTube)