Podium en tijdstraf voor racetalent Verschoor

heywoodu

Coureur Richard Verschoor heeft het derde raceweekeinde in de Nieuw-Zeelandse Toyota Racing Series met gemengde gevoelens afgesloten. Op het circuit van Hampton Downs eindigde de 16-jarige Red Bull-junior zaterdag als vierde in de eerste race, waarna zondag de twee andere races volgden.

In de eerste race van de dag vertrok Verschoor uitstekend. Vanaf plek drie nam hij polesitter Ameya Vaidyanathan te grazen om de tweede plaats over te nemen. Zijn Britse teamgenoot Enaad Ahmed ging zelfs naar de leiding en de rijders van Giles gingen het gevecht met elkaar aan. Ahmed bleek daarin de sterkste en Verschoor moest pas op de plaats maken, maar hij hield Pedro Piquet van zich af en werd tweede.

Verschoor vertrok in de derde race als vierde en dat ging goed, tot de race door een crash al snel even stilgelegd werd. Bij de herstart raakte de auto van de Nederlander beschadigd - met name zijn voorvleugel, maar ook zijn stuur en banden hadden het te verduren gekregen - en hij dook gelijk de pits in. Daarbij reed Verschoor over de witte lijn, wat hem na de finish een tijdstraf van een halve minuut opleverde. Hij eindigde daardoor uiteindelijk als zestiende, terwijl kampioenschapsrivaal Thomas Randle de race won. In het klassement staat Verschoor nog wel aan de leiding. 

De coureurs reizen door naar het Taupo Motorsports Park, waar komend weekeinde de voorlaatste ronde van de Toyota Racing Series op het programma staat.