Skiester Gut pakt eerste afdalingszege van seizoen, Vonn onderuit

heywoodu

Skiester Lara Gut heeft voor het eerst dit seizoen een afdaling in de World Cup gewonnen. In het Italiaanse Cortina d'Ampezzo won de Zwitserse de klassieker op de Olympia delle Tofana. 

De Sloveense Ilka Stuhec, dit seizoen al goed voor de eerste drie afdalingszeges in haar carrière, ging als negende naar beneden en zette de snelste tijd neer - enkele honderdsten sneller dan de Duitse Viktoria Rebensburg. Nicole Schmidhofer kwam er vervolgens niet aan, waarna de Italiaanse Sofia Goggia het seizoen van haar doorbraak nog meer glans gaf.

Goggia ging op kenmerkende spectaculaire manier naar beneden en dat leverde haar de snelste tijd op. Niet veel later was het echter de beurt aan Gut en die was erg snel. Op de finish was het verschil klein, maar ze was 0,05 seconden sneller dan Goggia, die samen met Stuhec wel haar podiumplek vast kon houden. 

Lindsey Vonn liet haar vele fans weer eens schrikken. De net van een zware blessure teruggekeerde Amerikaanse was razendsnel onderweg - sneller dan Gut - maar schoof onderuit en kwam hard in de netten terecht. Het lijkt er wel op dat ze er dit keer zonder kleerscheuren vandaan is gekomen. 

Lara Gut pakte haar eerste seizoenszege op de afdaling (Pro Shots/Gepa)
Lara Gut pakte haar eerste seizoenszege op de afdaling (Pro Shots/Gepa)