[eSports] Heroes of the Dorm verhuist van ESPN naar Facebook

Nathan (Noppie2000)

Heroes of the Dorm is een toernooi van de game Heroes of the Storm, waarin gamers prijzen kunnen winnen in de vorm van collegegeld. Met een prijzenpool van een half miljoen dollar is dat een mooie kans voor velen.

Vorig jaar werd dit gedaan in samenwerking met ESPN. ESPN zond de eerste ronden uit via de onlinedienst ESPN 3, waarna de finalerondes live of televisie werden uitgezonden. Het was een mooie stap voor eSports als entertainment, maar dit jaar komt die samenwerking al ten einde. Heroes of the Dorm verhuist naar Facebook.

Waarom de samenwerking eindigt is niet duidelijk, al ziet Blizzard het natuurlijk als mooie kans om een breder publiek te bereiken. Wellicht heeft het te maken met de gemixte reacties op de samenwerking met ESPN. Een commentator voor de zender wist te melden dat hij ontslag zou nemen als hij ooit games moest gaan verslaan en het algemene publiek had geen idee waar ze naar aan het kijken waren.

Hoe dan ook, Heroes of the Dorm vindt dit jaar plaats van 15 februari tot en met 8 april. Overigens is het toernooi ook gewoon te bekijken via Twitch en YouTube.