Federer maakt einde aan sprookje Zverev en staat in halve finales

heywoodu

Op de Australian Open in Melbourne is een einde gekomen aan het tennissprookje van Mischa Zverev. De Duitser schakelde eerder Andy Murray uit en schopte het tot de kwartfinales, maar Roger Federer bleek een brug te ver.

Zverev, vijftigste op de wereldranglijst, leverde tegen de Zwitserse nummer zeventien van de wereld in set één al vroeg twee keer zijn service in. Hij kwam in het tweede bedrijf vervolgens beter in zijn spel en brak Federer zelfs, maar die sloeg gelijk weer terug. Op 5-5 deed de veelvoudig Grand Slam-kampioen dat nog eens dunnetjes over en zo trok hij ook de tweede set naar zich toe. 

De Duitser wilde van geen opgeven weten, maar op 2-2 in set drie moest hij toch zijn service weer inleveren. In zijn volgende opslaggame haalde hij alles nog eens uit de kast om niet nog een keer gebroken te worden, maar na een lange strijd was het toch Federer die de game pakte. De Zwitser serveerde het vervolgens ondanks een breekpunt tegen uit en plaatste zich zo wederom voor de halve finales.

Federer schopte het in 2004 voor het eerst tot de laatste vier in Melbourne en won de titel destijds gelijk. Sindsdien haalde de Zwitserse legende altijd minstens de halve finales, behalve in 2015: Andreas Seppi sloeg hem in dat jaar in de derde ronde uit het toernooi. De halve finale zal dit jaar een Zwitsers onderonsje worden, want Federer neemt het op tegen Stanislas Wawrinka. 

Federer maakt einde aan sprookje Zverev en staat in halve finales (Pro Shots / Action Images)
Federer maakt einde aan sprookje Zverev en staat in halve finales (Pro Shots / Action Images)