Maldonado hoopte op terugkeer in F1 na afscheid Rosberg

heywoodu

Voormalig Formule 1-coureur Pastor Maldonado zag het afscheid van Nico Rosberg in december met plezier gebeuren. De wereldkampioen kondigde zijn vertrek een paar dagen na het behalen van de titel aan en dat leverde uiteraard de nodige beweging in de rijdersmarkt op.

De 31-jarige Venezolaan hoopte daar een slaatje uit te slaan en wilde zich weer terug manoeuvreren richting een stoeltje in de F1. Voor de welbekende website HasMaldonadoCrashedToday.com zou het een mooie zet zijn om eindelijk weer eens op 'Yes' te komen, maar helaas, het mocht niet baten. "Het stoppen van Rosberg had via een domino-effect een mooie kans voor mij op kunnen leveren", vertelde Maldonado aan Motorsport.com"De zaken liepen echter anders."

Het vrije stoeltje bij Mercedes werd uiteindelijk bezet door Valtteri Bottas, waardoor bij Williams een plek vrij was om Felipe Massa alsnog een jaartje in de F1 te laten. Sauber had nog wel een stoeltje beschikbaar en daar richtte Maldonado zijn pijlen op. "Het is een goed, ervaren team, maar het heeft veel problemen achter de rug", aldus de Venezolaan. "Uiteindelijk besloten we dat voor allebei de omstandigheden niet goed genoeg waren", zegt hij, waarna Sauber voor Pascal Wehrlein koos. 

Maldonado stelt de kans te hebben gehad om terug te komen, maar wilde dit alleen onder de juiste voorwaarden doen. Vlak voor het begin van het seizoen 2016 verloor hij zijn stoeltje bij Renault nog aan Kevin Magnussen, maar racen wil hij nog altijd wel. "Ik ben de nodige opties aan het bekijken en de Formule 1 is natuurlijk een klasse waar ik interesse in heb." Maldonado zou in gesprek zijn voor een plekje in de IndyCar Series, maar de kans op slagen lijkt ook daar niet heel erg groot. "Er ligt op dit moment niks concreets", zegt hij zelf. Het World Endurace Championship en de Formule E worden genoemd, maar ook daar is nog niks wat echt op een terugkeer lijkt. "Tot ik de goede kans gevonden heb zal ik stil blijven", belooft hij tot slot.