Tennisster Lucic-Baroni na 1999 weer in kwartfinale Grand Slam

heywoodu

Tennisster Mirjana Lucic-Baroni heeft zich op de Australian Open geplaatst voor de kwartfinales. De 34-jarige Kroatische weet misschien nog hoe het is om zo ver te komen, maar het is al wel even geleden: de laatste - en enige - keer dat ze op een Grand Slam de kwartfinales haalde was op Wimbledon...1999. 

De nummer 79 van de wereld kende in de achtste finales weinig moeite met de Amerikaanse Jennifer Brady, die zich via het kwalificatietoernooi plaatste voor de Australian Open. Lucic-Baroni sleepte de eerste set binnen door een break op 3-3, waarna ze Brady gelijk in de tweede set weer brak. Daarna leverde ze haar eigen servicebeurt weer in, maar later in de set sloeg de Kroatische weer twee keer toe, waardoor ze de wedstrijd besliste: 6-4, 6-2.

Serena Williams had eveneens aan twee sets genoeg om zich bij de laatste acht te voegen. De Amerikaanse versloeg de Tsjechische Barbora Strycova met 7-5, 6-4. Johanna Konta uit Groot-Brittannië stuurde de Russische Ekaterina Makarova met 6-4, 6-1 naar huis, terwijl de laatste Australische ook het veld moest ruimen. Daria Gavrilova, geboren Russische, had tegen de mondiale nummer vijf van de wereld weinig kans. Karolina Pliskova won met 6-3, 6-3 en staat voor de tweede keer in haar loopbaan in de kwartfinales van een Grand Slam. Daarin neemt ze het op tegen Lucic-Baroni.