Sprookje Istomin voorbij in Melbourne, Belg Goffin naar kwartfinales

heywoodu

Op de Australian Open is een einde gekomen aan het sprookje van tennisser Denis Istomin. De Oezbeek schakelde onder meer Novak Djokovic uit op weg naar de achtste finales, maar daarin bleek Grigor Dimitrov te sterk.

De Bulgaar, de nummer vijftien van de wereld, begon niet bepaald sterk tegen Istomin. De Oezbeek, zo'n honderd plekken lager genoteerd, had binnen een half uur de eerste set binnen. Vervolgens ging het echter rap bergafwaarts voor hem, hoewel de tweede set nog via een tiebreak beslist moest worden. Die won Dimitrov, waarna hij zowel in set drie als set vier Istomin's eerste servicegame brak. Die had daar geen weerwoord op en Dimitrov maakte het gedecideerd af: 2-6, 7-6 (2), 6-2, 6-1.

Dimitrov neemt het in de kwartfinales op tegen David Goffin, de Belgische nummer elf van de wereld. Hij rekende maandag af met de drie plekken hoger genoteerde Dominic Thiem uit Oostenrijk. Thiem won de eerste set nog, maar via een tiebreak en twee sets waarin Goffin duidelijk beter was vocht de Belg zich langs zijn opponent: 5-7, 7-6 (4), 6-2, 6-2. 

Dimitrov bleek een maatje te groot voor Istomin (Pro Shots/Action Images)
Dimitrov bleek een maatje te groot voor Istomin (Pro Shots/Action Images)