Van der Haar wint verrassend WB-wedstrijd veldrijden in Hoogerheide

TargaFlorio

Lars van der Haar heeft de Grote Prijs Adrie van der Poel gewonnen. Op het snelle parcours in Hoogerheide won hij na een lange solo. Op plaats twee en drie finishten zijn ploeggenoten Tom Meeusen en Corné van Kessel. Favoriet Mathieu van der Poel had niet zijn dag en finishte slechts in het achterveld.

Na de start bleef lange tijd een grote groep bij elkaar. Bij het ingaan van de derde ronde ging Clement Venturini in de aanval, maar vanwege het snelle parcours kwam de Fransman niet weg.

In de volgende ronde ging Van der Poel samen met Venturini in de aanval. Van der Haar maakte vanuit de achtervolgende groep de sprong naar het tweetal. Een halve ronde later waren ook de overige achtervolgers weer aangesloten.

Vervolgens versnelde Van der Haar. Zijn ploeggenoot Meeusen drukte het tempo in de achtervolgende groep. Doordat de achtervolgers vooral naar elkaar keken wist de Woudenberger zijn voorsprong ronde na ronde uit te breiden naar vijftig seconden. Van der Poel was toen inmiddels naar achteren afgezakt. Vanwege een zware trainingsstage in Spanje had hij last van vermoeide benen.

De zege voor Van der Haar kwam niet meer in gevaar. Voor de renner van Telenet-Fidea is dit de tweede zege van het weekend. Gisteren won hij namelijk ook al in het Brabantse Rucphen. In de laatste ronde reden Van Kessel en Meeusen weg bij Venturini en Pauwels. In een sprintduel voor plaats twee versloeg de Belg zijn Nederlandse ploeggenoot.

Uitslag
1. Lars van der Haar (NED)
2. Tom Meeusen (BEL)
3. Corné van Kessel (NED)
4. Clément Venturini (FRA)
5. Kevin Pauwels (BEL)
6. Tim Merlier (BEL)
7. Gianni Vermeersch
8. Marcel Meisen (GER)
9. Jim Aernouts (BEL)
10. Philipp Walsleben (GER)