Nadal met moeite langs tiener, Belg in achtste finales Australian Open

heywoodu

Rafael Nadal heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De Spanjaard, negende op de wereldranglijst, had het moeilijk met het grote Duitse talent Alexander Zverev (ATP-24).

De 19-jarige Duitser brak Nadal al in de eerste game van de wedstrijd en trok zo de eerste set naar zich toe. De Spanjaard won de tweede set, maar via een tiebreak kwam Zverev toch weer op voorsprong: 2-1. Een vroege break in set vier leverde Nadal een gelijke stand op en in set vijf bleek hij net iets sterker. Zverev wilde van geen wijken weten, maar twee zeer lange servicegames achter elkaar moest hij toch inleveren, wat hem de wedstrijd koste. Nadal won met 4-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3, 6-2. 

Ook de nummer drie van de wereld, Milos Raonic, is nog altijd prima op weg naar de finale in Melbourne. De Canadees moest door twee breaks de derde set afstaan aan Gilles Simon, maar verder was Raonic een maatje te groot voor de Fransman: 6-2, 7-6 (5), 3-6, 6-3. De Belg David Goffin maakt zijn status als mondiale nummer elf vooralsnog prima waar. Hij had zaterdag niet meer dan anderhalf uur nodig om Ivo Karlovic naar huis te slaan: 6-3, 6-2, 6-4. 

Dominic Thiem (ATP-8) had weliswaar een klein uurtje langer nodig, maar toch kwam zijn zege tegen Benoît Paire nooit echt in gevaar. Met 6-1, 4-6, 6-4, 6-4 maakte de Oostenrijker het gedegen af. David Ferrer moest in Australië het onderspit delven tegen zijn landgenoot Roberto Bautista-Agut, die alsmaar dichter in de buurt van de mondiale top-10 komt. Het werd een ware marathonpartij, maar na ruim vier uur vechten was Bautista-Agut de winnaar: 7-5, 6-7 (6), 7-6 (3), 6-4.