Hitman krijgt HDR-support deze maand

Wouter (2dope)

De nieuwe Hitman-game verschijnt eind deze maand in retail-hoedanigheid en ontwikkelaar IO-interactive heeft nu bekendgemaakt dat de game HDR-ondersteuning krijgt via een gratis update. Het nieuwste deel van onze favoriete huurmoordenaar werd aanvankelijk in verschillende episodes uitgebracht, maar op 31 januari verschijnt een bundel met alle episodes als fysiek exemplaar.

De toevoeging van HDR werkt vanzelfsprekend alleen als je televisie ook HDR ondersteunt. Ter herinnering: HDR(-video) is een techniek waarmee televisies een veel breder scala aan rijkere kleuren in hoger contrast kunnen weergeven, zoals veel lichter wit, betere zwartwaarden en alles daartussen. De HDR-patch komt uit voor PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One S en PC.

Voor Hitman geldt dat de voordelen van HDR zich uiten op verschillende manieren, vertelt programmeur Anders Wang Kristensen: "Als je in een donkere kamer staat met een raam dat fel licht doorlaat, zou je zonder HDR nauwelijks iets buiten kunnen zien. Met de toevoeging van HDR is het mogelijk om zowel details in de kamer als buiten door het raam heen te zien. Een ander voorbeeld is de zon, zonder HDR kunnen we de zon niet feller laten lijken dan een wit stuk papier, dus moeten we allerlei kunsten uithalen om te zorgen dat de zon een verblindend effect krijgt. Met HDR kunnen we de felheid van de zon véél hoger maken, zodat het daadwerkelijk bijna verblindend wordt op een veel realistischere/natuurlijkere wijze".

Alleen de gewone Xbox One moet het doen zonder HDR omdat die machine de techniek niet ondersteunt. De gewone PlayStation 4 doet dat wel, zo werd kort na de aankondiging van de PS4 Pro bekendgemaakt. De game inclusief alle content verschijnt op 31 januari op pc, Xbox One en PlayStation 4.