FOK! Wat een weer: motregen en glad in het noorden

qltel

Goedemorgen!

De afgelopen nacht was het overwegend bewolkt. In het noorden heeft het hier en daar gemotregend waardoor het daar glad kan zijn geworden.

Ook vandaag is het bewolkt met wederom in 't noorden hier en daar motregen waardoor het kan ijzelen en glad kan worden. Elders blijft het gelukkig droog en in het zuiden zou de zon zelfs nog tevoorschijn kunnen komen. Het klinkt een beetje als een kapotte grammofoonplaat maar ook vanavond kan het in het noorden glad worden door ijzel. De temperatuur loopt uiteen van +5 in het noordelijk kustgebied tot het vriespunt in het binnenland. De wind stelt gelukkig weinig voor.

Morgen krijgen we een tweedeling met tamelijk koud winterweer in het zuiden en dooi in het noorden. De kans op neerslag is klein.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:36
Zon onder: 17:05
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1904 Thomas Alva Edison vindt de eerste elektrische auto uit.
1946 Eerste uitzending van RON (Regionale Omroep Noord), de voorloper van RONO.
1981 Iran en de VS bereiken door bemiddeling van Algerije een akkoord over de vrijlating van de 52 gijzelaars in de Amerikaanse ambassade in Teheran.
1989 Ante Marković wordt premier van Joegoslavië.
2006 NASA lanceert de ruimtesonde "New Horizons" met als doel een fly-by van de dwergplaneet Pluto.

Maurice76 stuurde ons vandaag een leuke foto. Dit verschijnsel staat bekend als Ruige Rijp. Een vorm van rijp die onder speciale omstandigheden voorkomt en daardoor dus heel weinig voorkomt. Het zijn naaldvormige ijskristallen die tegen de wind in groeien.

IJsafzetting in de vorm van naalden (Foto: Maurice76)
IJsafzetting in de vorm van naalden (Foto: Maurice76)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!