Sevilla maakt einde aan ongeslagen reeks Real Madrid

Redactie

Real Madrid is er voor de tweede keer in een paar dagen niet in geslaagd om Sevilla te verslaan. De thuisploeg wist in een knotsgekke slotfase zelfs de zege te pakken. Het werd 2-1. 

Beide teams kwamen elkaar donderdag nog tegen in de achtste finales van de Copa del Rey. Door een zege in de heenwedstrijd was de 3-3 in Sevilla voor Real Madrid voldoende om de volgende ronde te halen. Maar dit keer namen de bezoekers met een gelijkspel geen genoegen en stonden ze in de slotfase zelfs helemaal met lege handen.

Sevilla had voor eigen publiek het meeste balbezit en het zorgde voor het meeste gevaar voor het doel. Toch leek Real na rust een overwinning te pakken toen de scheidsrechter in het strafschopgebied een overtreding zag op Dani Carvajal. Cristiano Ronaldo maakte van elf meter geen fout.

In de slotminuten ging het echter helemaal mis. Uitgerekend Sergio Ramos, oud-speler van Sevilla, kopte een vrije trap in eigen doel en in de laatste seconden maakte Stevan Jovetic er zelfs 2-1 van. De ongeslagen reeks van 40 duels van Real Madrid is daarmee beëindigd. De Koninklijke heeft met een wedstrijd tegoed één punt meer dan Sevilla en twee meer dan Barcelona.