FOK! Wat een weer: fris en zonnig

qltel

Goedemorgen!

Het was gisteren al met al nog een aardige dag. De zon kwam hier regelmatig tevoorschijn. In het noorden van het land is er nog wel een enkele bui gevallen en in het westen regende het ook een paar keer. De nacht was koud met temperaturen tot -7 graden. Ook kan het in de loop van de nacht glad geworden zijn. Oppassen dus als je zo de weg op moet.

Het kan vanmorgen nog wat mistig zijn op plaatsen waar in de loop van de nacht mist is ontstaan. Het wordt verder een droge dag met flinke zonnige perioden. In het noorden en oosten komt het kwik niet hoger dan het vriespunt, lokaal in het noordwestelijk kustgebied kan het kwik oplopen tot 3 graden. De wind is noordoostelijk en zwak.

Het weer blijft de komende dagen ver hetzelfde. Koud en droog. Aan het eind van de week kan de temperatuur weer iets hoger worden.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:39
Zon onder: 16:59
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1891 Pim Mulier schaatst langs de elf Friese steden in een recordtijd van 13 uur.
1935 Bruno Hauptmann, die ervan verdacht wordt de 2-jarige zoon van luchtvaartpionier Charles Lindbergh te hebben gekidnapt en vermoord, staat terecht. Later wordt hij schuldig bevonden en geëxecuteerd.
1959 De Russen lanceren het 360 kilo wegende ruimteschip Loena 1, het eerste door mensenhanden gemaakte voorwerp, dat na de maan gepasseerd te zijn, een kunstplaneetje wordt van de zon. Dit wordt mogelijk doordat het ruimteschip een grotere snelheid krijgt dan 11,2 kilometer per seconde, de snelheid die nodig is om aan de aantrekkingskracht van de Aarde te ontsnappen.
1976 Dennis Wilson, drummer van The Beach Boys wordt gearresteerd in Los Angeles op verdenking van wapenbezit.
2013 Astronomen van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht nemen voor het eerst de geboorte van een planeet waar, op 450 lichtjaren van de Aarde.

Zonsondergang van zondag 15 januari in de buurt van Tubbergen (Foto: Hummels)
Zonsondergang van zondag 15 januari in de buurt van Tubbergen (Foto: Hummels)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!