Prins en Mandigers vroeg klaar op Lakeside, 'Wolfie' kruipt door oog van de naald

Boris (borisz)

Sharon Prins en Willem Mandigers hebben hun eerste partij op Lakeside niet weten te winnen. Prins verloor van Lisa Ashton en Willem Mandigers kwam niet voorbij Krzysztof Ratajski. Van de Nederlandse darters die nu in acite zijn gekomen heeft alleen Aileen de Graaf haar partij in de eerste ronde weten te winnen. 

Prins kon in de eerste set tegen de als tweede geplaatste Aston goed mee. Ze miste zelfs op 2-2 bullseye on de eerste set te kunnen pakken. De set ging alsnog naar de Engelse, waarna het eigenlijk gespeeld was. In de tweede set ging bij Ashton het gas erop en trok de tweede set met 3-0, en daarmee de partij, naar haar toe.  

Mandigers moest Lakeside beginnen in de voorronde. Hij plaatste zich voor Lakeside via het kwalificatietoernooi. Hij in het duel tegen Ratajski steeds op voorsprong maar kon het nooit afmaken. Er was een tiebreak nodig in de beslissende set. Op 3-3 wist Ratajski de beslissende break te plaatsen en vervolgens met een 104-finish de partij uit te gooien. 

Ook Martin Adams kwam weer in actie. De 60-jarige Engelsman is bezig aan zijn 24e optreden op het WK van de BDO. Hij opende zijn toernooi tegen Ryan Joyce en zag zijn tegenstander tot twee keer toe op voorsprong komen. Adams kon steeds terugkomen, waardoor een beslissende set nodig was.

In de beslissende set kwam Joyce snel op 2-0 voorsprong maar met finishes van 129 en 86, maar Adams bracht de wedstrijd tot een verlenging. Via een 115 finish strafte hij missers van Joyce af maar kon de wedstrijd niet afmaken. Joyce kwam terug en gooide 164 uit om er een sudden death-leg te forceren. Adams liet vervolgens zien wie er de betere speler was en trok de partij naar zich toe. 

Uitslagen Lakeside 2017 - zondag 8 januari - eerste ronde (tenzij anders aangegeven) 

Martin Adams (Eng) - Ryan Joyce (Eng) 3-2
Tom Sawyer (USA) - Paul Hogan (Eng) 0-3 (voorronde)
Lisa Ashton (Eng) - Sharon Prins (Ned) 2-0 (vrouwen)
Scott Mitchell (Eng) - Mark McGrath (N-Z) 3-0

Krzysztof Ratajski (Pol) - Willem Mandigers (Ned) 3-2 (voorronde)
Fallon Sherrock (Eng) - Olive Byamukama (Sch)  2-0 (vrouwen) 
Raymond Smith (Aus) - Davy van Baelen (Bel) - 3-2 (voorronde)
Jamie Hughes (Eng) - Martin Atkins (Eng) - 3-1