Man City verpulvert West Ham in FA Cup

Redactie

Manchester City heeft vrijdagavond gehakt gemaakt van West Ham United in de vierde ronde van de FA Cup. De Londense club moest thuis een 0-5 nederlaag slikken. The Citizens waren vanaf het eerste fluitsignaal oppermachtig. Het duurde alleen even voordat de manschappen uit Manchester dit op het scorebord wisten te zetten.

Na een half uur kreeg City een strafschop toegekend, waarna Yaya Touré het leder onberispelijk achter doelman Adrián wist te schieten. Het betekende zijn dertiende benutte strafschop voor Manchester City, Een score van 100%, want nog nooit had hij gemist.

Vlak voor de theepauze zorgde een eigen doelpunt van Havard Nordtveit ervoor dat West Ham op een nog grotere achterstand kwam te staan. David Silva deed vervolgens het moraal knakken bij the Hammers met de 0-3.

Na de rust was het hek van de dam in London Stadium. Sergio Agüero maakte in de 50e minuut de 0-4 terwijl vlak voor tijd ook John Stones zijn duit in de zak deed met de 0-5. Het betekende een betrekkelijke eenvoudige avond voor de manschappen van Pep Guardiola, en bovendien een morele opsteker.