Opnieuw etappezege Loeb in Dakar

Peterselieman

Sébastien Loeb heeft na de vierde ook de vijfde etappe van de Dakar rally op zijn naam geschreven. Op weg naar Oruro kende de Fransman weinig problemen en had op de streep van de tot 219 kilometer ingekorte etappe een voorsprong van 44 seconden op Nani Roma.

Loeb leidde met zijn Peugeot de gehele etappe, maar zag in de slotfase Roma met zijn Toyota bijna zes minuten goedmaken. De Spanjaard strandde op minder dan een minuut. Enige die dit duo bij kon houden was Stephane Peterhansel die met de Peugeot anderhalve minuut toegaf.

Aanvankelijk zat Mikko Hirvonen met zijn Mini er ook goed bij, maar de Fin reed verkeerd op het parcours en leverde uiteindelijk meer dan 40 minuten in. Ook Erik van Loon kende de nodige problemen, maar de Nederlander kwam met een elfde plek en ruim een half uur achterstand wel ruim voor Hirvonen binnen. Ook Maik Willems en Tim Coronel zijn inmiddels over de meet. Tom Coronel had koppelingsproblemen en wordt door een vrachtwagen over de proef gesleept.

In het klassement heeft Peterhansel een voorsprong van een minuut op Loeb, terwijl Cyril Despres met bijna vijf minuten achterstand nu de nummer drie is. Roma is met ruim vijf minuten achterstand derde. Van Loon is de beste Nederlander op plaats twintig met ruim vier uur achterstand.